Denna glassen är så enkel att göra, utan glassmaskin, och.. väldigt, väldigt mättande. Seriöst, jag blev mätt på typ 1 dl.
Jag garnerade en skål glass med 1/2 pepparkaka.
Använd mitt recept på pepparkakor till glassen, vetja!
Originalt recept är från
http://lindasbakskola.se/2015/10/29/kramig-pepparkaksglass/
Pepparkaksglass
(Jag fick 1130 g)
Ingredienser:
Originalt:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
100–150 g pepparkakor, grovt krossade
Garnering:
några grovt krossade pepparkakor
Mitt recept:
5 dl Alpro Soya Airy & Creamy
400 g kondenserad mjölk
300 g pepparkakor
2 msk pepparkakskrydda
3 msk ICA Sötströ
Garnering:
1/2 pepparkaka
Instruktioner:
1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.
3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
Mina instruktioner:
Vispa grädden fluffig och fast, tog ca 6 minuter med elvisp. (Skaka skålen, grädden ska inte röra på sig mycket). Häll i kondenserad mjölk och blanda om väl. Häll pepparkakor i dubbla plastpåsar. Krossa kexen med kavel till smulor. Tillsätt smulor, pepparkakskrydda och sötströ. Blanda igen. Häll glassen i en stor form och frys i minst 4 timmar. Garnera med små bitar pepparkaka. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar