Så, ägg och sötströ ska vispas pösigt. ”Vad fan betyder det?” har jag funderat innan. Olika svar säger vitt, gul-vitt, poröst, fluffigt, grädde. Så vad är det då? Jag frågade den kunniga Marja som är skapare av bloggen Baka Sockerfritt. Jag frågade: Hur ser det ut när det är pösigt? Finns det luftbubblor eller ser det ut som innan vispgrädden blivit fluffig? Marja svarade: Det blir inte lika pösigt och luftigt som med vanligt socker, utan snarare som lite vispad grädde. Jag har fotat på hur pösigt det blev och tagit tiden:
Efter ca 7 minuter bildas luftbubblor. När det har gått 17-18 minuter så börjar det bli likt vispad grädde och har dubblats i volym. Någon minut senare kommer några luftbubblor tillbaka, don’t worry about it. OBS! Ägg och sötströ vispas med elvisp, INTE det andra.
Originalt recept är från
http://www.tasteline.com/recept/glutenfri-mjuk-pepparkaka/
- 1. Tips: Grädda kakan i en rund form och dela den sedan på mitten, fyll med rårörda lingon och täck tårtan med vispad grädde. Dekorera med lingon och marsipanfigurer och servera som en tårta.
- 2. Värm ugnen till 200 grader.
- 3. Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, det tar ca 5 minuter.
- 4. Smält smöret.
- 5. Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret.
- 6. Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.
- 7. Låt kakan svalna.
Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur. Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar