*Update: Det visade sig att jag inte gillade bullarna p.g.a. smöret, eller osten.
Parmesanbullar
(Jag fick 36 stora bullar)
Ingredienser:
2 rumsvarma ägg 2 rumsvarma äggvitor 5 dl sojamjölk 50 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd
2 tsk salt 1 msk bakpulver 1 krm malen brödkummin 4 msk ICA Sötströ 4 dl Risenta Sojamjöl 3 dl Risenta Bovetemjöl 2 tsk guarkärnmjöl 1 1/2 dl Finax Psyllium 80 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
Fyllning:
140 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
210 g Astrid & Aporna Cheezly Italiensk Smak
Pensling & Garnering:
1 ägg
1 msk vatten
75 g Astrid & Aporna Cheezly Italiensk Smak
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvita i en väldigt stor skål. Värm en spisplatta på medelvärme. Värm upp sojamjölken till 35-36 grader. Häll i sojamjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Kavla ut degen på en yta med sojamjöl på och mjölade händer. Bred på smör. Grovriv osten och strö över. Dela degen i två. Rulla ihop degen och skär i bitar. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Lägg bullarna på plåtarna. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla bullarna. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Grovriv osten. Ta ut bullarna och strö över osten. Grädda i 9-10 minuter till. Låt svalna i minst 1 timme. Servera varmt.
Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar