söndag 1 september 2019

Enokisoppa

Idag är det Svampens dag! Jag älskar svamp!! Min favorit är champinjon, men de är inte med i den här soppan.. Enoki, Enokitake eller guldnålssvamp är en populär svamp i Japan. De är vita och ser ut som knappnålar!

Enokisoppa 
(Jag fick 2 portioner, 2 80 cl skålar) 

Ingredienser: 
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor 
210 g enoki
Olivolja
10 dl vatten 
2 lagerblad 
1 tsk salt
1 tsk torkad gräslök 
2 tsk torkad persilja 
1 krm malen svartpeppar

Instruktioner: 
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj enoki i durkslag. Skär bort roten. Finhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt enoki och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen till hög. Häll i vatten, lagerblad, salt, gräslök, persilja och svartpeppar. Koka i 10-11 minuter och rör om varje minut. Servera varmt. 

Förvaring: Förvara i kylen. 


Tschüss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar