Idag är det Svampens dag! Jag älskar svamp!! Min favorit är champinjon, men de är inte med i den här soppan.. Enoki, Enokitake eller guldnålssvamp är en populär svamp i Japan. De är vita och ser ut som knappnålar!
Enokisoppa
(Jag fick 2 portioner, 2 80 cl skålar)
Ingredienser:
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
210 g enoki
Olivolja
10 dl vatten
2 lagerblad
1 tsk salt
1 tsk torkad gräslök
2 tsk torkad persilja
1 krm malen svartpeppar
Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj enoki i durkslag. Skär bort roten. Finhacka. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll olivolja, lök och vitlök i en kastrull. Fräs i 2 minuter. Tillsätt enoki och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen till hög. Häll i vatten, lagerblad, salt, gräslök, persilja och svartpeppar. Koka i 10-11 minuter och rör om varje minut. Servera varmt.
Förvaring: Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar