måndag 2 september 2019

Äpple- och kokoskaka

02/09 är World Coconut Day och här kommer en Äpple- och kokoskaka. 


Äpple- och kokoskaka
(Jag fick ca 840 g)

Ingredienser:
4 äpplen (~ 735 g)
3 msk riven kokos 

Havresmuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ 
3 msk riven kokos
1 msk Risenta Kokosmjöl
4 dl Urtekram Havremjöl
80 g rumsvarmt sm”r

Instruktioner: 
Skölj äpplen i durkslag. Skala. Dela med en äppelklyftare. Skär i bitar. Häll i en pajform. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kanel, sötströ, kokos, kokosmjöl och havremjöl i en skål. Smula ner sm”r. Knåda till en smuldeg. Strö kokos över äppelbitarna. Smula över smuldeg. Grädda mitt i ugnen i 19-20 minuter. Servera varmt. 

Förvaring: Lägg på tallrik och förvara i kylen.

Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar