fredag 27 september 2019

Hastbulldeg

Bullar har alltid varit min svaghet! Godis har jag lätt kunnat välja bort, men wienerbröd, kanelbullar, lussekatter, munkar.. That's what dreams are made of!


Hastbulldeg
(Jag fick 17 Saffran- och rosenvattenbullar)

Ingredienser:
1 1/2 msk Lindroos Xantangummi 
2 dl vatten 
1 msk bakpulver 
1 dl ICA Sötströ 
4 dl Urtekram Havremjöl
6 dl Garant Mandelmjöl
6 msk rapsolja 
2 tsk äppelcidervinäger 
2 dl Semper Pofiber

Instruktioner:
Häll xantamgummi och vatten i en skål. Vispa med slickepott i 4 minuter. Häll bakpulver, sötströ, havremjöl och mandelmjöl i en stor skål och blanda. Tillsätt xantamgummi, rapsolja och äppelcidervinäger och knåda in det. Häll i pofiber. Knåda till den lös deg och låt stå i 10 minuter. Sätt på ugnen. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma eller kavla ut degen. Lägg på bakplåt. Grädda. 

Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar