torsdag 29 augusti 2019

Vegansk Lemon curd

Det är dags för Vegansk Lemon curd. Egentligen så ska en Lemon curd göras med ägg och smör, som ger den gula färgen. För att få extra gul färg har jag i gurkmeja och citronsaft. 

Vegansk Lemon curd
(Jag fick ca 240 g)

Ingredienser:
1/2 tsk rivet citronskal
1 tsk Lindroos Xantamgummi
4 msk vatten
1 dl citronsaft   
3 msk Kaslink Aito Oat Drink Barista
4 msk ICA Sötströ 
1/2 krm malen gurkmeja
3 msk citronsaft 

Instruktioner: 
Skölj citron och finriv. Värm en spisplatta på låg värme. Häll xantamgummi och vatten i en skål och rör om i 4 minuter med slickepott. Häll citronskal, xantamblandning, citronsaft, havremjölk, sötströ och gurkmeja i en 3-liters kastrull. Ställ på spisplattan och rör om hela tiden i 17-18 minuter med slickepott. Ta bort kastrullen. Tillsätt citronsaft och blanda. Häll i en skål och ställ i kylen i 4 timmar. Servera kallt. 

Förvaring: Förvara i kylen.


Tschüss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar