tisdag 18 juni 2019

Saffron rice

Idag är det staten med den färgglada flaggans nationaldag - Seychellerna! 🇸🇨  Många länder har sina egna versioner av Saffron rice, men roligt nog använder inte Seychellerna saffran! Istället används ”fattigmannens saffran”: gurkmeja. 


Saffron rice 
(Jag fick ca 740 g)

Ingredienser: 
200 g Zeta Ris Av Kikärtor
4 dl vatten
1 gul lök
6 vitlöksklyftor 
Rapsolja 
1 msk malen gurkmeja 
1 tsk malen spiskummin 
1/2 tsk malen ingefära 
1/2 tsk malen kanel
1 krm malen svartpeppar 
100 g kokta gula ärtor
1 dl vatten 
1 tsk salt 

Instruktioner: 
Värm en spisplatta på hög värme. Skölj ris i en sil. Häll ris och vatten i en kastrull. Puttra i 6-7 minuter och rör om hela tiden. Skölj ris i en sil. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en kastrull och fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja, gurkmeja, spiskummin, ingefära, kanel och svartpeppar. Fräs i 3 minuter. Ta bort kastrullen. Skölj ärtor i en sil. Häll i ärtor och vatten. Puttra i 1-2 minuter. Tillsätt ris och salt. Fräs i 1 minut. Servera varmt. 

Förvarning: Häll på tallrikar och förvara i kylen.


Tschüss! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar