fredag 20 april 2018

Äpplekaka

Jag har ända jag var liten älskat doften av mammas äpplekaka och väntat otåligt på att få smaka. Det här inlägget läggs dessutom upp på hennes födelsedag! 🎁🎊
Det vi kallade ”Äpplekaka” är ju egentligen en äpplesmulpaj, men namnet behåller jag. 

Originalt recept är från 


Äpplekaka
(Jag fick 3 portioner, 1 28 cm i dm pajform)

Ingredienser:
Originalt:
80-100 gram äpple
20 gram rumsvarmt smör
¾ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk sötningsströ
2 krm kanel 

Mitt recept:
3 äpplen (~ 590 g)

Smuldeg:
1/2 tsk malen kanel
4 msk ICA Sötströ
3 msk kokos
1 msk Risenta Sojamjöl 
80 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör

Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta ett äpple, skär i skivor och fördela i en liten pajform som är cirka 14 centimeter i diameter. Blanda de resterande torra ingredienserna och blanda väl med smöret. Fördela degen över äppelkylftorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. 

Mina instruktioner:
Gör smuldegen: Blanda kanel, sötströ, kokos, sojamjöl och mandelmjöl i en liten skål. Smula ner smöret. Knåda in det tills det blir en deg. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skala äpplena. Dela äpplena med en äppelklyftare. Grovhacka klyftorna och lägg i pajformen. Smula över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 18-19 minuter. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera varmt.

Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.

Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar