onsdag 3 juli 2019

Shataavaree mom sem dal

Idag är en fantastisk temadag - Eat Beans Day! För att fira har jag gjort en dal med sparris och vaxbönor. Vad är skillnaden mellan en curry och en dal? Det är inte krångligt i Indiska Subkontinenten: en curry med linser är alltid en dal. 



Shataavaree mom sem dal
(Jag fick 1 portion)

Ingredienser:
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor 
210 g sparris 
500 g frysta tinade vaxbönor
Rapsolja 
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja 
1/2 tsk malen ingefära 
1/2 tsk malen koriander 
1/2 tsk malen chili
1 krm malen svartpeppar
15 dl vatten
1 tsk salt

Instruktioner: 
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj sparris i durkslag. Skär bort stam och finhacka. Finhacka vaxbönor. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en kastrull och fräs i 2 minuter. Häll i sparris och fräs i 2 minuter. Tillsätt vaxbönor, spiskummin, gurkmeja, ingefära, koriander, chili och svartpeppar och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Höj värmen. Häll i vatten och salt. Koka i 29-30 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt. 

Förvaring: Häll i skål och förvara i kylen.


Tschüss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar