söndag 27 maj 2018

Pizzasås

Mm.. Pizza.. Eller Pizzabullar

Originalt recept är från


Pizzasås
(Jag fick ca 260 g)

Ingredienser:
Originalt:
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ask körsbärstomater, alt krossade tomater, 400 g
  • 1 msk oregano, hackad
  • salt, nymald svartpeppar, ev socker


Mitt recept: 
4 vitlöksklyftor 
30 g ICA Tomatpuré 
500 g ICA i love eco Ekologiska Passerade Tomater
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar

Instruktioner:
  1. Hacka vitlök fint. Fräs den i olja utan att den tar färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut.
  3. Häll i tomater och krossa dem med en sked.
  4. Tillsätt oregano.
  5. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.


Mina instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Häll olivolja och vitlök i en djup stekpanna och fräs i 15 sekunder. Ta bort stekpannan och tillsätt tomatpuré. Ställ tillbaka stekpannan och låt fräsa under konstant omrörning i 15 sekunder. Sänk värmen till medelvärme. Ta bort stekpannan och häll i passerade tomater, oregano, salt och svartpeppar. Låt puttra i 9-10 minuter och rör om hela tiden. 

Förvaring: Häll i skål, täck med aluminiumfolie och ställ i kylen. 



Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar