Mm.. Pizza.. Eller Pizzabullar!
Originalt recept är från
Pizzasås
(Jag fick ca 260 g)
Ingredienser:
Originalt:
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 ask körsbärstomater, alt krossade tomater, 400 g
- 1 msk oregano, hackad
- salt, nymald svartpeppar, ev socker
Mitt recept:
4 vitlöksklyftor
30 g ICA Tomatpuré
500 g ICA i love eco Ekologiska Passerade Tomater
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Instruktioner:
- Hacka vitlök fint. Fräs den i olja utan att den tar färg.
- Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut.
- Häll i tomater och krossa dem med en sked.
- Tillsätt oregano.
- Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.
Mina instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Häll olivolja och vitlök i en djup stekpanna och fräs i 15 sekunder. Ta bort stekpannan och tillsätt tomatpuré. Ställ tillbaka stekpannan och låt fräsa under konstant omrörning i 15 sekunder. Sänk värmen till medelvärme. Ta bort stekpannan och häll i passerade tomater, oregano, salt och svartpeppar. Låt puttra i 9-10 minuter och rör om hela tiden.
Förvaring: Häll i skål, täck med aluminiumfolie och ställ i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar