måndag 1 januari 2018

Pestoquinoa

Så, igår var det nyårsafton och många gjorde nyårslöftet att gå ner i vikt och äta bättre. Men så är dagen efter, 1:a, Internationella pizzadagen, och många glömmer bort sina löften. Istället för pizza, gör kanske Pestoquinoa! Chenopodium quinoa är en ört som finns i färgerna vit, röd, svart och blå. Jag använder vit quinoa från Garant. Originalt recept är från https://www.favfamilyrecipes.com/lemon-pesto-rice/

Pestoquinoa
(Jag fick 1 portion, 1 stor tallrik, ca 960 g)
Ingredienser:
Originalt:
  • 2 Tbsp. vegetable oil
  • 1 cup long grain rice uncooked
  • 1 tsp. fresh minced garlic
  • 1/2 tsp. kosher salt
  • 2 cups chicken broth
  • 2 Tbsp. lemon juice
  • 1/4 c. pesto recipe HERE
Mitt recept:
4 dl grönsaksbuljong (1/2 Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning)
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl quinoa (~ 200 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 msk citronsaft
200 g rumsvarm Monte Castello Pesto Alla Genovese
Instruktioner:
  1. Heat oil in a large saucepan over medium heat.
  2. Add the rice and gently stir until rice begins to lightly brown.
  3. Add the garlic and salt and stir the rice til it looks golden.
  4. Add chicken broth and lemon juice and turn the heat up to medium high.
  5. Bring the mix to a boil then turn the heat to low and cover the pan with a lid.
  6. Simmer for 20 to 25 minutes.
  7. Remove from heat and fluff with a fork then stir in the pesto.
  8. Serves 4.
Mina instruktioner:
Gör grönsaksbuljong: Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrul och smula ner 1/2 grönsaksbuljongtärning. Rör om tills buljongen lösts sig. Ställ åt sidan och sänk värmen till medel. Finhacka vitlöksklyftan. Skölj quinoa i en sil. Häll olivolja och quinoa i en liten kastrull. Rör om tills quinoan börjar bli lite brun. Tillsätt vitlöksklyfta, salt, grönsaksbuljong och citronsaft i kastrullen. Sätt på lock och låt sjuda i ca 15 minuter. Blanda om vart 3-4:e minut så det inte bränns. Ta bort från värmen. Blanda i pesto. Servera varmt. Förvaring: Häll i skål, täck med aluminuimfolie och ställ i kylen. Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar