(Jag fick 1 portion, 1 stor tallrik, ca 960 g)
Ingredienser:
Originalt:
- 2 Tbsp. vegetable oil
- 1 cup long grain rice uncooked
- 1 tsp. fresh minced garlic
- 1/2 tsp. kosher salt
- 2 cups chicken broth
- 2 Tbsp. lemon juice
- 1/4 c. pesto recipe HERE
4 dl grönsaksbuljong (5 g Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning)
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl Garant Ekologisk Quinoa (~ 200 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 msk citronsaft
200 g rumsvarm Monte Castello Pesto Alla Genovese
Instruktioner:
- Heat oil in a large saucepan over medium heat.
- Add the rice and gently stir until rice begins to lightly brown.
- Add the garlic and salt and stir the rice til it looks golden.
- Add chicken broth and lemon juice and turn the heat up to medium high.
- Bring the mix to a boil then turn the heat to low and cover the pan with a lid.
- Simmer for 20 to 25 minutes.
- Remove from heat and fluff with a fork then stir in the pesto.
- Serves 4.
Gör grönsaksbuljong: Värm en spisplatta på hög värme. Häll vatten i en kastrul och smula ner grönsaksbuljongtärning. Rör om tills buljongen lösts sig. Ställ åt sidan och sänk värmen till medel. Finhacka vitlöksklyftan. Skölj quinoa i en sil. Häll olivolja och quinoa i en liten kastrull. Rör om tills quinoan börjar bli lite brun. Tillsätt vitlöksklyfta, salt, grönsaksbuljong och citronsaft i kastrullen. Sätt på lock och låt sjuda i ca 15 minuter. Blanda om vart 3-4:e minut så det inte bränns. Ta bort från värmen. Blanda i pesto. Servera varmt. Förvaring: Häll i skål, täck med aluminuimfolie och ställ i kylen. Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar