När man läser ”digestivekex” så tänker man oftast på cheesecake, eller hur? Och det är så de oftast äts. Och jag är verkligen ett stort fan av cheesecake!
Men man kan också använda digestivekex till s’mores!
Eller bara äta dem som dem är! De är dock inte lika knapriga som köpta digestivekex. Men då blir det lättare att krossa dem.
Originalt recept är från
http://www.food.com/recipe/digestive-biscuits-455682
Digestivekex
(Jag fick 28 kex, ca 365 g)
Ingredienser:
Originalt:
3/4 cup whole wheat flour
1/4 cup all-purpose flour
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon cream of tartar
1/4 cup wheat bran
4 tablespoons butter
5 tablespoons brown sugar
1 tablespoon Crisco
1/2 teaspoon vanilla
3 tablespoons half-and-half cream
Mitt recept:
6 msk ICA Sötströ
1 1/2 dl quinoaflingor
2 krm bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk Risenta Kokosmjöl
2 dl Risenta Bovetemjöl
130 g rumsvarmt
1 1/2 tsk citronsaft
1 1/2 msk sojamjölk
Instruktioner:
Preheat oven to 350°F.
Mina instruktioner:
Häll sötströ, quinoaflingor, bikarbonat, bakpulver, kokosmjöl och bovetemjöl i en skål. Blanda och smula ner smör. Tillsätt citronsaft och sojamjölk och blanda till en deg. Lägg bakplåtspapper på 2 bakplåtar. Mjöla pappret jättemycket med bovetemjöl. Platta ut degen på plåten och skär ut kex med glas, flytta överflödig deg och fortsätt (det är lättare att inte flytta kexen). Sätt ugnen på 175 grader. Nagga kexen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 17-18 minuter. Ta ut plåten och stäng av värmen. Låt kexen svalna i ett par minuter. Sätt in plåten igen och öppna ugnsluckan lite grann och låt stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.
Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera rumstempererat.
Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar