Lemon curd är någonting jag först upptäckte och älskade i Cheesecake med Lemon curd.
Lemon curd är idag en ljuvlig citronkräm som passar glass, tårta, kaka och småkakor.
Originalt recept är från
https://www.cook-books.com.au/index.php?app=ccp0&ns=prodshow&ref=aww-cupcakes-cheesecakes-cookies-new-softcover-cookbook
Lemon curd
(Jag fick ca 140 g)
Ingredienser:
Originalt:
45 g smör
110 g strösocker
1 uppvispat och silat ägg
1 tsk finrivet citronskal
2 msk pressad citronsaft
Mitt recept:
90 g Kung Markatta Neutral Kokosolja
1 dl ICA Sötströ
2 ägg
4 msk citronsaft
4 msk citronskal
Instruktioner:
Blanda alla ingredienser i en liten värmetålig skål som ställs över en kastrull med sjudande vatten. (Vattnet får inte komma i kontakt med skålens botten.)
Rör hela tiden i cirka 20 minuter tills krämen börjar tjockna och fastnar på baksidan av en sked. Ta skålen från värmen. Täck noga med plastfolie och låt krämen kallna till rumstemperatur.
Mina instruktioner:
Häll vatten i en kastrull (vattnet får inte röra skålen) och låt sjuda. Häll kokosolja, sötströ, ägg och citronsaft i en värmetålig skål. Finriv citronskal och tillsätt. Ställ skålen över kastrullen och rör om konstant i 40-41 minuter. Låt svalna helt. Servera kallt.
Förvaring: Häll i en liten skål och täck ytan noga med plastfolie. Förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar