Dessa bullar är så goda och smakar mycket pepparkaka!
Pepparkaksbullar
(Jag fick 37 små bullar)
Ingredienser:
1 rumsvarmt ägg
1 rumsvarm äggvita
2 1/2 dl sojamjölk
25 g Jästbolaget KronJäst För Söta Degar
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl ICA Sötströ
2 dl Risenta Sojamjöl
1 dl Risenta Bovetemjöl
1 tsk guarkärnmjöl
4 1/2 msk Finax Psyllium
40 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
Fyllning:
85 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
5 msk ICA Sötströ
2 msk pepparkakskrydda
Pensling:
1 ägg
1 msk vatten
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvita i en väldigt stor skål. Värm en spisplatta på medelvärme. Värm upp sojamjölken till 35-36 grader. Häll i sojamjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Gör fyllningen: Blanda smör, sötströ och pepparkakskrydda i en liten skål. Kavla ut degen på en yta med sojamjöl på och mjölade händer. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär i bitar. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Lägg bullarna på plåtarna. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla bullarna. Grädda mitt i ugnen i 15-16 minuter. Låt svalna i minst 1 timme. Servera varmt.
Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.
Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar