Dessa två variationerna är variationer av det tidigare inlägget, Låg-GB Söt Bulldeg.
FYI: Den här degen passar inte enskilt, utan fyllning eller smaksättning.
Låg-GB Salt Bröddeg 1
(Jag fick 15 stora Röd pesto- och ostbullar)
Ingredienser:
1 rumsvarmt ägg
1 rumsvarm äggvita
2 1/2 dl sojamjölk
25 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 krm malen brödkummin
2 msk ICA Sötströ
2 dl Risenta Sojamjöl
1 dl Risenta Bovetemjöl
1 tsk guarkärnmjöl
4 1/2 msk Finax Psyllium
40 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvita i en väldigt stor skål. Värm upp mjölken till 35-36 grader. Häll i mjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Kavla ut eller forma degen enligt andra instruktioner. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Pensla och grädda bullarna.
Låg-GB Salt Bröddeg 2
(Jag fick 36 stora Parmesanbullar)
Ingredienser:
1 rumsvarmt ägg
1 rumsvarm äggvita
2 1/2 dl sojamjölk
25 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 krm malen brödkummin
2 msk ICA Sötströ
2 dl Risenta Sojamjöl
1 dl Risenta Bovetemjöl
1 tsk guarkärnmjöl
4 1/2 msk Finax Psyllium
40 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör
Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg och äggvitor i en väldigt stor skål. Värm upp mjölken till 35-36 grader. Häll i mjölken och blanda. Smula ner jästen. Vispa upp jästen med elvisp, det ska bli skummigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Tillsätt och blanda. Smula ner smöret. Knåda in det tills det inte finns ”smörfläckar” längre. Täck skålen med duk och låt jäsa i 2 timmar under ugnen. Kavla ut eller forma degen enligt andra instruktioner. Låt jäsa täckt med duk i 1 1/2 timme under ugnen. Pensla och grädda bullarna.
Schüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar