Originalt recept är från
http://lindasbakskola.se/2016/12/07/knack-2/
Knäck
(Jag fick 38 små knäckformar)
Ingredienser:
Originalt:
3/4 dl hackad sötmandel (kan uteslutas)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk smör
Mitt recept:
20 g sötmandlar
2 dl Alpro Soya Airy & Creamy
1 dl Rawfoodshop yacon Syrup
1 dl ICA Sötströ
1 dl ICA Sötströ
15 g Kung Markatta Neutral Kokosolja
Instruktioner:
1. Hacka sötmandeln grovt.
2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.
3. Blanda vispgrädde, sirap och strösocker i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.
Mina instruktioner:
Finhacka sötmandeln. Värm upp en stor kastrull på högsta värmen. Häll i vispgrädden, sirap och sötströ. Ställ ut knäckformar och kokosolja. Rör om hela tiden när temperaturen stiger till 100 grader. När det blir 160 grader, tillsätt kokosolja och blanda om tills det smälts. Tillsätt sötmandel och rör om. Häll smeten i knäckformar med hjälp av tesked. Ställ på tallrik och lägg in i frysen i minst 3 timmar. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Tschüss!
Förvaring: Förvara i frysen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar