fredag 27 september 2019

Hastbröddeg

Nu är det bakdags igen! Härnäst kommer Basilika- och oreganobullar och snart kommer fler recept. 

Hastbröddeg
(Jag fick 17 Basilika- och oreganobullar)

Ingredienser:
1 1/2 msk Lindroos Xantangummi 
2 dl vatten 
2 tsk salt 
1 msk bakpulver 
4 msk ICA Sötströ 
4 dl Urtekram Havremjöl
6 dl Garant Mandelmjöl
6 msk rapsolja 
2 tsk äppelcidervinäger 
2 dl Semper Pofiber

Instruktioner:
Häll xantamgummi och vatten i en skål. Vispa med slickepott i 4 minuter. Häll salt, bakpulver, sötströ, havremjöl och mandelmjöl i en stor skål och blanda. Tillsätt xantamgummi, rapsolja och äppelcidervinäger och knåda in det. Häll i pofiber. Knåda till den lös deg och låt stå i 10 minuter. Sätt på ugnen. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma eller kavla ut degen. Lägg på bakplåt. Grädda. 


Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar