tisdag 25 juni 2019

Močnik

Slovenien var första landet att gå ur Jugoslavien och förklarade sig självständigt 25/06-1991, så därför firas nationaldagen idag. 


Jag har gjort en slovensk version av havregrynsgröt. Först kokar man mjölk och sedan har man i mjölklumpar. Det ser inte ut som vanlig havregrynsgröt eftersom den ska vara väldigt klumpig.


Močnik
(Jag fick ca 285 g)

Ingredienser: 
5 dl Kaslink Aito Oat Drink Barista 
1 dl Urtekram Havremjöl 
1 dl vatten 
4 msk ICA Sötströ 
1 nypa salt 

Instruktioner: 
Värm en spisplatta på hög värme. Häll havremjölk i en kastrull. Koka i 1 minut och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen. Blanda havremjöl, vatten, sötströ och salt i en skål. Tillsätt i kastrullen. Koka i 14-15 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt. 

Förvaring: Häll i skål och förvara i kylen.



Tschüss! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar