Wienernougat
Idag är det äntligen Österrikes nationaldag! 26:e oktober är sedan 1955 nationaldagen, efter Österrikes neutralitetsdeklaration.
Jag vet inte säkert om Wienernougat är från Wien, eftersom Wienerbröd är från Danmark, vilket speglas i det engelska ordet; Cheese Danish.
Originalt recept är från
http://tidningenhembakat.se/recept/wienernougat-3/
Wienernougat
(Jag fick 37 bitar)
Ingredienser:
Originalt:
- 200 g nougat
- 100 g mjölkchoklad
- 50 g mörk choklad
- 100 g mandelspån, rostade
Mitt recept:
200 g Odense Nougat
150 g Fazer Mörk Choklad 70 %
100 g Eldorado Rostade Mandelspån
Instruktioner:
1. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.
2. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt wienernougaten stå några timmar i kylen innan du skär den i bitar.
Mina instruktioner:
Smält nougat och mörk choklad över vattenbad: låt vatten sjuda i en kastrull. Lägg bitar nougat och choklad i en porslinskål och ställ över kastrullen. Låt smälta och häll ner i en skål. Blanda i mandelspån. Täck och smörj en kvadrat form eller låda med bakplåtspapper. Häll i smeten och täck med aluminiumfolie. Låt stelna i kylen i 3 timmar. Ta ut och skär i bitar. Servera kallt.
Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar