Idag är det 25:e oktober, a.k.a. Internationella pastadagen! Pasta kopplar man direkt till Italien och delikata såser som pesto, tomatsås, pasta Carbonara, och såklart; Fettuccine Alfredo.
Såsen serveras vanligtvis med pasta i formen fettuccine, men jag använde sojapasta i spaghettiform istället.
Originalt recept är från
https://www.akademibokhandeln.se/bok/italienskt-hemma-hos-johanna/9789185243150/
Pasta Alfredo
(Jag fick 1 portion)
Ingredienser:
Originalt:
400-500 gram fettuccine eller tagliatelle, färska eller torkade
2 matskedar salt
50 gram smör
2 1/2 deciliter grädde
1 kryddmått riven muskotnöt
salt och nymalen svartpeppar
1 1/2 deciliter riven parmesanost
Mitt recept:
100 g Risenta Bönpasta Spaghetti
Sås:
4 1/2 msk smält Kung Markatta Neutral Kokosolja
3 1/2 dl Valio Eila Laktosfri Matgrädde 10 %
105 g Zeta Parmigiano Reggiano
1 1/2 krm malen muskotnöt
Garnering:
10 g Zeta Parmigiano Reggiano
Instruktioner:
Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt den på medelhög värme. Lägg smör i en stor stekpanna och låt det smälta på svag värme. Häll i grädde och låt det sjuda i ett par minuter. Rör om hela tiden. Riv i muskotnöt. Ställ stekpannan åt sidan. När vattnet kokar, lägg i salt och koka pastan al dente. Tänk på att färsk pasta inte behöver koka mer än ett par minuter. Häll av pastavattnet i durkslaget och lägg över pastan i stekpannan. Blanda om ordentligt. Salta och dra ett par varv med pepparkvarnen över pastan. Strö över den rivna parmesanosten och rör om. Servera med detsamma.
Mina instruktioner:
Gör såsen: Smält kokosoljan i en djup stekpanna. Häll i matlagningsgrädde och låt sjuda i 3-4 minuter. Tillsätt muskot, salta och peppra. Ta bort pannan från plattan. Grovriv parmesanosten. Blanda i osten. Häll mycket vatten i en stor kastrull och låt koka. Tillsätt pastan och koka i 2 minuter, för al dente-pasta. Häll ner pastan i durkslag. Servera pastan på tallrik, blanda in såsen och riv över parmesanosten. Servera varmt.
Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar