https://www.ginza.se/product/rutiga-kokboken-grundkokboken-for-stora-och-sma-hushall-over-1500-recept/660784/
Olivolja 2 msk Kockens Potatismjöl 10 dl grönsaksbuljong (1 Kung Markatta Grönsaksbuljongtärning) 2 dl Valio Eila Laktosfri Matgrädde 10 % Instruktioner: Tina den djupfrysta svampen. Häll av spadet på burksvamp, men spara och använd det till att späda med. Skär svampen i små bitar. Små svampar kan vara hela. Fräs svampen i matfettet tills den är blank och det mesta av vätskan kokat in. Strö över mjölet, rör om och späd med buljongen. Låt soppa koka 10 min. Tillsätt grädden. Smaksätt. Strö över gräslök. Mina instruktioner: Skölj och borsta champinjonerna. Skär i små bitar. Värm upp en djup stekpanna eller kastrull på hög värme. Häll i olivolja och fräs svampen tills de får färg. Häll i potatismjölet och blanda. Flytta stekpannan. Smula ner 1 buljongtärning i en kastrull och häll i mycket vatten. Ställ kastrullen på plattan och blanda tills buljongen lösts upp. Häll i buljongen i stekpannan och salta och peppra. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt matlagningsgrädde och blanda. Låt koka i 2-3 minuter till. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera varmt.
Förvaring: Häll i skålar, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar