Chokladmousse (Jag fick 1 27.5 cl tekopp och 1 23 cl tekopp) Ingredienser: Originalt: 50 g 70 % mörk choklad¨
25 g smör
0,5 msk starkt kallt kaffe
3 äggvitor
0,5 dl strösocker
Garnering
1 msk kakao Mitt recept: 50 g Fazer Mörk Choklad 70 % 25 g Valio Eila Laktosfritt Smör 3 äggvitor Instruktioner: 1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör i kaffet.
2. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning.
3. Blanda ner ca 1/3 av äggvitorna i chokladen och vänd därefter försiktigt ner resten av vitorna.
4. Fördela moussen i små portionsglas eller koppar à ca 1 dl. Kyl minst 2 timmar eller gärna till nästa dag.
5. Sikta kakao över chokladmoussen och servera den. Mina instruktioner: Smält chokladen över vattenbad: Värm en spisplatta till medium värme. Häll vatten i kastrull, halvt upp. Bryt chokladen i bitar och lägg i en stor porslinskål. Låt vattnet sjuda tills chokladen smält totalt. Tillsätt smör och låt smälta. Blanda om och låt svalna. Vispa äggvitorna till fasta toppar. Häll i chokladen och blanda försiktigt med sked. Häll i koppar eller portionsformar. Ställ i kylen i minst 2 timmar. Servera kallt. Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar