Men när jag är sugen på pizza nu så är det alltid på Margherita! Originalt recept är från http://tidningenhembakat.se/recept/pizza-margherita/
Pizza Margherita (Jag fick 1 stor, ca 25 cm i dm) Ingredienser: Originalt: 25 g jäst
2 ½ dl vatten, ljummet
400 g vetemjöl, ca 7 ½ dl Tomatsås:
350 g passerade tomater
1 msk olivolja, extra vergine
1 tsk havssalt
10 basilikablad, färska Topping: 2 mozzarellaostar 1 msk oregano, torkad basilika, färsk Mitt recept: 1 rumsvarmt ägg 1 rumsvarm äggvita 3 msk smält Kung Markatta Neutral Kokosolja
2 1/2 dl sojamjölk 25 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd 1 msk Hermesetas Stevia 1 tsk salt 1 1/2 tsk bakpulver 2 dl Risenta Rismjöl 2 dl Risenta Havremjöl 3 msk Kockens Potatismjöl 4 msk Finax Psyllium Fyllning: 335 g ICA i love eco Ekologiska Passerade Tomater 1 tsk olivolja 1 nypa salt 1 tsk basilika 250 g Galbani Mozzarella Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Rör ner vetemjölet, men spara ca 2 msk till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg.
2. Ta upp degen på ett bakbord och knåda degen ytterligare för hand. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
3. Lägg tomaterna i en skål och blanda ner olja, salt och basilika.
4. Lägg aluminiumfolie på en plåt och lägg ett bakplåtspapper ovanpå.
5. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en bit åt gången på ett bakbord eller klappa ut den direkt på plåten till en rund pizza, 25–30 cm i diameter.
6. Bred ut tomatsåsen på degen. Bryt mozzarella i mindre bitar och lägg den på pizzan. Strö över oregano.
7. Grädda pizzan längst ner i ugnen i 13–15 min. Toppa den nygräddade pizzan med basilika.
Mina instruktioner:Vispa ägg och äggvita med elvisp. Smält kokosoljan och låt svalna. Värm upp sojamjölken till 35-36 grader. Häll i kokosolja och sojamjölk och vispa. Smula ner jästen och vispa tills jästen lösts upp, det kommer bli skummigt. Tillsätt stevia och salt. Häll bakpulver, rismjöl, havremjöl, potatismjöl och psyllium i en annan skål och blanda. Sätt ugnen på minst 100 grader. Tillsätt de torra ingredienserna i skålen. Blanda snabbt ihop till en kladdig deg. Knåda degen i minst 5 minuter. Täck degen med en duk och låt jäsa under ugnen, (om du kan) i 1 timme. Gör fyllningen: Häll passerade tomater, olivolja, salt och basilika i en skål och blanda. Ta ut degen och knåda lite till. Kavla ut degen till en stor cirkel på en lätt mjölad yta. Bre på fyllningen. Klipp upp påsen med mozzarellan i och häll ut vätskan. Smula osten i en skål först. Smula sen osten på pizzan. Låt jäsa täckt under ugnen i 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda allra längst ner i ugnen i 16-17 minuter. Låt svalna totalt, minst 1 timme. Servera varmt.
Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar