fredag 27 september 2019

Saffran- och rosenvattenbullar

Saffran och rosenvatten är en fantastisk kombination!

Saffran- och rosenvattenbullar
(Jag fick 17 små bullar)

Ingredienser:
1 1/2 msk Lindroos Xantangummi 
2 dl vatten 
1 g malen saffran 
2 tsk malen kardemumma 
1 msk bakpulver 
1 dl ICA Sötströ 
4 dl Urtekram Havremjöl
6 dl Garant Mandelmjöl
6 msk rapsolja 
2 msk rosenvatten 
2 tsk äppelcidervinäger 
2 dl Semper Pofiber

Fyllning: 
4 msk rapsolja
2 msk rosenvatten 
1 dl ICA Sötströ 

Instruktioner:
Häll xantamgummi och vatten i en skål. Vispa med slickepott i 4 minuter. Häll bakpulver, kardemumma, sötströ, havremjöl och mandelmjöl i en stor skål och blanda. Tillsätt xantamgummi, rapsolja och äppelcidervinäger och knåda in det. Häll i pofiber. Knåda till den lös deg och låt stå i 10 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Mjöla en platt yta med havremjöl. Lägg på degen och strö över lite havremjöl. Platta ut degen till en rektangel. Blanda rapsolja, sötströ och kanel i en skål. Bred på fyllningen. Dela degen på mitten. Rulla degen från långsidan till en rulltårta. Skär i bitar. Lägg på bakplåten. Grädda mitt i ugnen i 18-19 minuter. Ta ut och låt svalna i minst 30 minuter. Servera rumstempererat. 

Förvaring: Förvara i rumstemperatur. 

Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar