måndag 1 juli 2019

Fruktsallad

1:a juli är International Fruit Day! Jag ÄLSKAR frukt! Och desto mer frukt, desto bättre. Jag har därför såklart gjort fruktsallad!


Fruktsallad
(Jag fick ca 1730 g)

Ingredienser:
500 g gröna vindruvor
390 g färska jordgubbar 
3 clementiner (~ 265 g)
2 msk citronsaft 
3 dl vatten
3 äpplen (~ 450 g)
2 msk citronsaft 
3 dl vatten 
6 päron (~ 500 g)

Instruktioner:
Skölj vindruvor i durkslag. Dela på mitten. Skölj jordgubbar i durkslag. Skär bort toppen och finhacka. Skala och finhacka clementiner. Blanda citronsaft och vatten i en skål. Skölj äpple i durkslag. Skala och dela med äppleklyftare. Finhacka. Häll i skålen. Blanda citronsaft och vatten i en annan skål. Skölj päron i durkslag. Skala. Skär bort toppen och botten. Finhacka. Häll päron i skålen. Häll päron i durkslag. Blanda all frukt i en stor skål. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.


Tschüss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar