måndag 14 januari 2019

Röd kidneybönsaquafaba

Japp, nu aquafaba från röda kidneybönor!




Röd kidneybönsaquafaba 
(Jag fick ca 600 ml, 595g)

Ingredienser:
500 g GoGreen Kidneybönor
25 dl varmt vatten
25 dl varmt vatten
35 dl varmt vatten 

Instruktioner:
Värm en spisplatta på hög värme. Skölj kidneybönor i en sil. Häll kidneybönor och vatten i en stor kastrull. Koka i 5 minuter och rör om hela tiden. Ta bort kastrullen och tillsätt vatten. Täck kastrullen med lock och låt stå i 4 timmar. Värm en spisplatta på hög värme. Skölj kidneybönorna i en sil. Häll kidneybönor och vatten i kastrullen. Skumma av med en sked. Koka i 1 minut utan att röra om. Ta bort kastrullen. Stäng av spisen och låt svalna helt. Värm en spisplatta på låg värme. Ställ på kastrullen och låt stå i 5 timmar och 30 minuter utan att röra om. Sätt på lock och ställ i kylen i 10 timmar.  Ställ en skål under en sil. Häll i kidneybönor och låt all aquafaba rinna ner. Skölj kidneybönorna i en sil. 

Förvaring: Klä en låda med bakplåtspapper och häll i aquafaba. Förvara i frysen.




Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar