torsdag 22 november 2018

Pekan- och pepparkakskakor

Glad Thanksgiving!

Dags för nya boktips!



1: ”Vego för alla!: lättlagad grön mat för ett sundare liv” av Sofia Von Porat
https://www.bokus.com/bok/9789176174548/vego-for-alla-lattlagad-gron-mat-for-ett-sundare-liv/

2: ”Välkommen till vegoriket” av Mattias Kristiansson 
https://www.adlibris.com/se/bok/valkommen-till-vegoriket-9789176610114

3: ”Green Kitchen at Home: enkel och hälsosam vegetarisk mat att njuta av varje dag” av David Frenkiel och Luise Vindahl
https://www.bokus.com/bok/9789113077246/green-kitchen-at-home-enkel-och-halsosam-vegetarisk-mat-att-njuta-av-varje-dag/

4: ”Red Rooster: matlagning i Harlem” av Marcus Samuelsson
https://www.bokus.com/bok/9789188671073/red-rooster-matlagning-i-harlem/

5: ”Hannus jordiga: vegetariska recept från min köksträdgård” av Hannu Sarenström
https://www.adlibris.com/se/bok/hannus-jordiga-vegetariska-recept-fran-min-kokstradgard-9789113081267

6: ”Maten från min by: ayurveda för din hälsa” av Janesh Vaidya 
https://www.adlibris.com/se/bok/maten-fran-min-by-ayurveda-for-din-halsa-9789113075976

7: ”Mera vego: mat för hela familjen” av Sara Ask och Lisa Bjärbo
https://www.bokus.com/bok/9789170377808/mera-vego-mat-for-hela-familjen/

8: ”Veckans vego: grön middag på bara 30 minuter” av Sara Begner
https://www.bokus.com/bok/9789113066950/veckans-vego-gron-middag-pa-bara-30-minuter/

9: ”Rosendals trädgård: ett år med trädgård och mat” av Malou von Sivers
https://www.bokus.com/bok/9789113024035/rosendals-tradgard-ett-ar-med-tradgard-och-mat/

10: ”Asiatiska smaker: försvinnande gott och enkelt att laga” av Jennie Walldén
https://www.bokus.com/bok/9789174246209/asiatiska-smaker-forsvinnande-gott-och-enkelt-att-laga/

11: ”Maten är min medicin: ayurveda i ditt kök” av Janesh Vaidya
https://www.adlibris.com/se/bok/maten-ar-min-medicin-ayurveda-i-ditt-kok-9789113047966

12: ”Vego: vegansk mat för alla tillfällen” av Mattias Kristiansson
https://www.akademibokhandeln.se/bok/vego-vegansk-mat-for-alla-tillfallen/9789187785085/

13: ”Lätt och gott från Indonesien” av Anita Maurer och Jan Tennek
https://biblioteket.stockholm.se/titel/445553

14: ”Lätt och gott från Thailand” av Marie Louise Telegin och Jan Tennek
https://biblioteket.stockholm.se/titel/445557

15: ”Lätt och gott från Kina” av Marie Louise Telegin och Jan Tennek
https://biblioteket.stockholm.se/titel/403516

16: ”5:2 dieten kokboken: 150 recept för halvfasta” av Sarah Schenker, Mimi Spencer och Michael Mosley
https://www.adlibris.com/se/bok/52-dieten---kokboken-150-recept-for-halvfasta-9789174243925

17: ”Vår gröna kokbok” av Sara Begner, Karin Bohlin, Malin Bergman, Danielle Brookes och Carolina Soudah
https://www.adlibris.com/se/bok/var-grona-kokbok-9789113080970

18: ”Vår kokbok hälsa” av Sara Begner
https://www.bokus.com/bok/9789113071046/var-kokbok-halsa/

19: ”Mina efterrätter” av Elisabeth Johansson
https://www.akademibokhandeln.se/bok/mina-efterratter/9789127120853/

20: ”Kola, fudge, knäck & bräck: konditorns hemligheter” av Sara Aasum Hultberg
https://www.adlibris.com/se/bok/kola-fudge-knack-och-brack-konditorns-hemligheter-9789174245226

21: ”New vegan: det nya veganska köket” av Jenny Mustard
https://www.adlibris.com/se/bok/new-vegan-det-nya-veganska-koket-9789171263407

22: ”Juiceapoteket: juicer gör styrka, rening och läkning” av Kara M. L. Rosen
https://www.harmoniqahalsobutik.se/litteratur/halsa/juiceapoteket

23: ”Vegomejerier: gör egen mjölk, smör, ost av nötter, kärnor och gryn” av Emelie Holm
https://www.adlibris.com/se/bok/vegomejerier-gor-egen-mjolk-smor-ost-av-notter-karnor-och-gryn-9789113081274


24: ”Älskade medelhavsmat: cibi condimentum est fames” av Caroline
Hofberg
https://www.adlibris.com/se/bok/alskade-medelhavsmat-cibi-condimentum-est-fames-9789113055527

25: ”Monikas vardagsmat: Monika Ahlbergs grundkokbok för alla” av Monika Ahlberg
https://www.adlibris.com/se/bok/monikas-vardagsmat-9789174611038

26: ”Fest med systrarna von Sydow: mat, menyer och inspiration” av Ebba Kleberg von Sydow och Amy von Sydow Green
https://www.akademibokhandeln.se/bok/fest-med-systrarna-von-sydow/9789153439851/

27: ”Det gröna skafferiet” av Karoline Jönsson
https://www.bokus.com/bok/9789174246803/det-grona-skafferiet/

28: ”Grilla vego” av Paul Svensson
https://www.bokus.com/bok/9789113071039/grilla-vego/

29: ”Plenty: vegetariska favoriter” av Yotam Ottolenghi
https://www.adlibris.com/se/bok/plenty-vegetariska-favoriter-9789174014686

30: ”Lindas matbröd: hembakta limpor, småbröd, tunnbröd, kex och knäcke” av Linda Andersson 
https://www.bokus.com/bok/9789155263157/lindas-matbrod/

31: ”Pizza: grädda, grilla, njut!” av Lena Söderström
https://www.bokus.com/bok/9789155261283/pizza-gradda-grilla-njut/

32: ”Vego: din nya gröna livsstil” av Elisabeth Johansson
https://www.adlibris.com/se/bok/vego-din-nya-grona-livsstil-978918847903

33: ”Juiceverket: juice, drinkar och detox” av Niklas Junker, Andreas Wilson, Claes Häggström och Sebastian Berggren 
https://www.akademibokhandeln.se/bok/juiceverket-juice-drinkar-och-detox/9789113061481/

34: ”Vegankokboken: 140 inspirerande recept på gröna rätter helt utan animaliska produkter” av Sue Quinn
https://www.adlibris.com/se/bok/vegankokboken-9789163610769

35: ”Green Kitchen Stories: läckra vegetariska vardagsrecept” av David Frenkiel och Luise Vindahl
https://www.bokus.com/bok/9789113055770/green-kitchen-stories-lackra-vegetariska-vardagsrecept/

36: ”5:2 kokboken: läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kalorier” av Angela Dowden
https://www.bokus.com/bok/9789174017687/52-kokboken-lackra-recept-pa-maltider-med-100-200-eller-300-kcal/

37: ”Hälsokick!: smoothies, juicer och snacks att må bra av” av Marita Karlson
https://www.adlibris.com/se/bok/halsokick-smoothies-juicer-och-snacks-att-ma-bra-av-9789113067759

38: ”Hälsodrycker: gröna smoothies, buljonger, detoxvatten, hälsotonics & kombucha” av Anna Ottosson
https://www.bokus.com/bok/9789174245363/halsodrycker-grona-smoothies-buljonger-detoxvatten-halsotonics-och-kombucha/

39: ”Vegetariskt: från gröda till föda” av Nicola Graimes och Fiona Biggs
https://www.adlibris.com/se/bok/vegetariskt-fran-groda-till-foda-9789187753329

40: ”Superfrukost: goda, näringsrika frukostrecept som får dig att vakna” av Kate Turner och Joy Skipper
https://www.adlibris.com/se/bok/superfrukost-goda-naringsrika-frukostrecept-som-far-dig-att-vakna-9789174617115


Pekan- och pepparkakskakor
(Jag fick 14 4-5 cm i dm kakor)

Ingredienser:
Originalt:
100 g hasselnötter
50 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl socker

Garnering:
ca 1/2 dl hasselnötter (ca 30 g)

Mitt recept:
1 ägg
3 msk ICA Sötströ 
100 g naturella pekannötter
1 tsk pepparkakskrydda 
4 msk Risenta Mandelmjöl

Garnering: 
14 naturella pekannötter (~ 20 g)

Instruktioner:
Mal eller finhacka nötterna i matberedare och smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda i nötterna och sist smöret. Klicka ut smeten till kakor på en plåt med bakplåtspapper, tryck ner en nöt i varje kaka. 
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Mina instruktioner:
Rör ägg och sötströ i 30 sekunder i en skål. Dela pekannötterna på mitten. Häll i en mixer. Mixa i 1 minut. Blanda pekannötsmjöl, pepparkakskrydda och mandelmjöl i en annan skål. Tillsätt torra ingredienser och blanda till en deg. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma bollar av degen och platta till kakor. Tryck ner en pekannöt i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 29-30 minuter. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera rumstempererat.

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i kylen.


Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar