tisdag 10 april 2018

Kvargfrallor

Kvargfrallor var mitt andra bakexperiment på frallor. De blev goda, men hade konstigt nog en smak av ost.. Om jag var en som spelade så skulle jag satsa pengar på att de blir urgoda med Astrid & Apornas Jeezly Perfekt Pizza och tomat!

För att det är den älskade nordvästra skånska temadagen, Bulle-med-bulle-dagen, idag, så har jag tagit fram underbara recept på frallor! (En bulle-med-bulle är en franskbrödsbulle/fralla med en chokladboll i mitten!)

Originalt recept är från


Kvargfrallor 
(Jag fick 7 medelstora frallor)

Ingredienser:
Originalt:
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk
salt efter smak
4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche

Mitt recept:
8 ägg
200 g Alpro Soya Go On Naturell
1 tsk salt
1 tsk GoGreen Ljust Psyllium
2 krm malen brödkummin 
2 msk bakpulver
2 msk Risenta Bovetemjöl
3 msk Finax Psyllium
1 dl Risenta Kokosmjöl
1 dl Risenta Mandelmjöl
2 dl Risenta Sojamjöl 

Instruktioner:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Vispa ihop ägg, grädde och créme fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
3) Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten. Låt svälla i en kvart.
4) Blöt händerna med vatten och forma till 6 bullar.
5) Grädda i mitten av ugnen till de blivit gyllene, skulle säga ca 15-20 minuter.

Mina instruktioner:
Vispa äggen fluffiga med elvisp i ca 10 minuter. Rör i kvarg. Blanda salt, psyllium, brödkummin, bakpulver, bovetemjöl, fiberhusk, kokosmjöl, mandelmjöl och sojamjöl i en annan skål. Blanda i de torra ingredienserna. Låt svälla i 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma frallor av den kladdiga degen och lägg på plåten. Häll kallt vatten i en blomspruta. Spruta vatten på dem. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera rumstempererat. 

Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.



Tschüss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar