Bara för att det är ’cold outside’ så betyder det inte att man inte kan njuta av en ljuvligt god och len skål Frozen Yogurt.
Och idag, 6:e februari, firar hela världen Frozen Yogurt! Frozen Yogurt uppfanns i USA på slutet av 1900-talet, och lyckligtvis nog, kom till Sverige!
Originalt recept är från
Mango Frozen Yogurt
(Jag fick 1 110 cl skål)
Ingredienser:
Originalt:
2 dl fryst mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt)
150 g fryst mango
Mitt recept:
4 dl Alpro Yofu Naturell Mild & Creamy
470 g fryst mango
2 msk ICA Sötströ
Instruktioner:
1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt det tina något om det är svårt att mixa. Ät direkt!
Mina instruktioner:
Häll yoghurten i en skål och ställ i frysen i minst 4 timmar. Tina yoghurt och mango i minst 30 minuter (det ska gå att hacka yoghurten i bitar). Mixa yoghurt, mango och sötströ lent och krämigt, ca 2 minuter. Servera kallt.
Förvaring: Förvara i frysen.
Förvaring: Förvara i frysen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar