söndag 9 juli 2017

Salt bröddeg

Denna degen kom till på nästan samma sätt som Söt bulldeg. Jag tänkte att eftersom Äpplebullarna smakade så bra med degen så måste det gå lika bra att göra en salt variant. Salt bröddeg - Deg 1 (Med Deg 1 fick jag 6 frukostbröd och 1 pizza) Ingredienser: 1 rumsvarm ägg 1 rumsvarm äggvita
3 msk smält Kung Markatta Neutral Kokosolja 2 1/2 dl sojamjölk 25 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd 1 msk Hermesetas Stevia 1 tsk salt 1 1/2 tsk bakpulver 2 dl Risenta Rismjöl 2 dl Risenta Havremjöl 3 msk Kockens Potatismjöl 4 msk Finax Psyllium Salt bröddeg - Deg 2 (Med Deg 2 fick jag 19 pesto- och parmesanbullar) Ingredienser: 2 rumsvarma ägg 2 rumsvarma äggvitor 1 dl smält Kung Markatta Neutral Kokosolja 5 dl sojamjölk 50 g Jästbolaget KronJäst För Matbröd 2 msk Hermesetas Stevia 2 tsk salt 1 msk bakpulver 4 dl Risenta Rismjöl 4 dl Risenta Havremjöl 1 dl Kockens Potatismjöl 1 1/2 dl Finax Psyllium Instruktioner: Vispa ägg och äggvita med elvisp. Smält kokosoljan och låt svalna. Värm upp sojamjölken till 35-36 grader. Häll i kokosolja och sojamjölk och vispa. Smula ner jästen och vispa tills jästen lösts upp, det kommer bli skummigt. Tillsätt stevia och salt. Häll bakpulver, rismjöl, havremjöl, potatismjöl och psyllium i en annan skål och blanda. Sätt ugnen på minst 100 grader. Tillsätt de torra ingredienserna i skålen. Blanda snabbt ihop till en kladdig deg. Knåda degen i minst 5 minuter. Täck degen med en duk och låt jäsa under ugnen, (om du kan) i 1 timme. Ta ut degen och knåda lite till. Följ ett recept och gör fyllningen t.ex. Pesto- och parmesanbullar eller Pizza Margherita. Låt jäsa täckt under ugnen i 40 minuter. Följ resten av receptet, grädda och låt svalna totalt, minst 30 minuter.
Tschüss!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar