tisdag 4 juli 2017

Amerikanska pannkakor

Idag är det fjärde juli, a.k.a. Fourth of July! Jag började fundera på vad jag skulle kunna baka någon vecka innan, och så kom jag ihåg pannkakorna. Jag har gjort dem innan, men då var de inte glutenfria.

Pannkakorna var så fluffiga och krämiga, för de har grekisk yoghurt i dem!

Originalt recept är från


Amerikanska pannkakor
(Jag fick 4 tjocka pannkakor)

Ingredienser:
Originalt:


  • 1½ cups all purpose flour (or whole wheat flour)
  • 2 teaspoons of baking powder
  • 2 tablespoons sugar (optional, I like the extra touch of sweetness but they're healthier if you leave it out)
  • ½ teaspoon salt
  • 2 tablespoons oil
  • 2 eggs
  • 1 teaspoon vanilla (or ½ teaspoon almond extract)
  • ¾ cup plain greek yogurt (or vanilla greek yogurt)
  • ¾ cup milk (I used fat free half & half)
  • topping suggestions: syrup, powdered sugar, honey, fruit, etc

Mitt recept: 2 ägg 1 1/2 dl sojamjölk 2 msk rapsolja 1 1/2 dl Milbona Greek Style Yogurt 2 dl Risenta Havremjöl 3 msk Risenta Bovetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk Hermesetas Stevia 1 msk Urtekram Vaniljpulver 1/2 tsk malen kanel 1 msk Finax Psyllium

Rapsolja

Instruktioner:
  1. Preheat a pan or griddle to 325 (medium heat). Whisk together flour, baking powder, sugar, and salt. In another bowl, mix oil, eggs, vanilla, and greek yogurt.
  2. Add dry ingredients to wet ingredients and stir. Stir in milk until all ingredients are combined - don't over mix, there should still be a few lumps.
  3. Grease griddle and pour ¼ - ⅓ cup batter onto the griddle. Allow to cook for about 2 minutes or until edges begin to look "dry" and bubbles form in the batter. Use a thin spatula to flip the pancake over and allow to cook for a mother minute. Transfer to a platter and continue with remaining batter.
  4. Top pancakes with desired toppings such as syrup, powdered sugar, honey, and fruit.

Mina instruktioner:
Vispa ägg och sojamjölk med elvisp. Tillsätt rapsolja och grekisk yoghurt. Vispa tills smeten är slät. Häll havremjöl, bovetemjöl, bakpulver, stevia, vaniljpulver och kanel i en annan skål och blanda. Häll i de torra ingredienserna och vispa smeten slät. Tillsätt psyllium och vispa lätt smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter. Värm upp en spisplatta till högsta värme. Häll i flytande smör i en stekpanna. Häll i smet och stek varje pannkaka i 1-2 minuter på varje sida. Servera varmt.

Förvaring: Lägg på tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar