Det är också Burundis nationaldag idag! Ibiharage är en burundisk bönrätt bestående av lök, vitlök, kidneybönor, limabönor eller navybönor, och chili. Jag har istället använt adukibönor.
Ibiharage
(Jag fick ca 860 g)
Ingredienser:
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
Rapsolja
1 tsk malen chili
1 krm malen svartpeppar
800 g kokta adukibönor
1 tsk salt
Instruktioner:
Skala och finhacka lök och vitlök. Värm en spisplatta på medelvärme. Häll rapsolja, lök och vitlök i en kastrull och fräs i 2 minuter. Tillsätt rapsolja, chili och svartpeppar och fräs i 2 minuter. Ta bort kastrullen. Skölj adukibönor i en sil. Häll i adukibönor och salt. Fräs i 7-8 minuter och rör om hela tiden. Servera varmt.
Förvaring: Häll i skål och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar