Gissa vad! Vi har varit och plockat körsbär igen! Jag var överraskande modig och klättrade vääldigt högt upp i trädet. Såklart går många direkt i munnen, så därför passade jag på och gjorde sylt!
Jag lovar, mängden körsbär är inte stor, eftersom det bara blir drygt 300 g färdig sylt.
Körsbärssylt
(Jag fick ca 325 g)
Ingredienser:
1000 g färska körsbär (~ 680 g urkärnade)
1/2 tsk citronsaft
1 dl ICA Sötströ
1 dl vatten
1/2 krm natriumbensoat
Instruktioner:
Skölj körsbär i durkslag. Ta bort stammar. Skär bort köttet runt kärnan. Finhacka fruktköttet. Häll körsbär i durkslag och låt saften rinna ut. Häll körsbär i en mixer. Mixa i 2 minuter. Värm en spisplatta på hög värme. Häll körsbärspuré, citronsaft och sötströ i en djup stekpanna. Koka i 8-9 minuter och rör om hela tiden. Ta bort stekpannan. Sänk värmen till medel. Tillsätt vatten. Ställ tillbaka stekpannan och rör om i 13-14 minuter. Ta bort stekpannan. Tillsätt natriumbensoat och blanda. Låt svalna helt, minst 30 minuter. Servera kallt.
Förvaring: Häll i skål, täck med aluminiumfolie och förvara i kylen.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar