Dessa frallor år också omarbetade från ett LCHF-recept och smakar i princip likadant som Kvargfrallorna.
För att det är den älskade nordvästra skånska temadagen, Bulle-med-bulle-dagen, idag, så har jag tagit fram underbara recept på frallor! (En bulle-med-bulle är en franskbrödsbulle/fralla med en chokladboll i mitten!)
Jag har använt en ny produkt från Alpro! De har släppt ut en len, krämig, mjölkfri OCH SOCKERFRI yoghurt! https://www.alpro.com/se/ produkter/vaxtbaserad-yoghurt- variant/mild-och-creamy/ostad- eko
Originalt recept är från
Yoghurtfrallor
(Jag fick 7 medelstora frallor)
Ingredienser:
Originalt:
- 2 ägg
- 2 dl fet yoghurt eller färskost
- 3 msk smält smör eller kokosolja
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 dl pofiber
- 1,5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 0,5-1 tsk salt
- svarta vallmofrön
- 1 uppvispat ägg
Mitt recept:
4 ägg
4 dl Alpro Soya Mild & Creamy Naturell Ekologisk Osötad
4 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm malen brödkummin
2 msk bakpulver
2 msk Risenta Bovetemjöl
3 msk Finax Psyllium
2 dl Risenta Mandelmjöl
1 dl Risenta Kokosmjöl
Instruktioner:
1 Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
2 Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
3 Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Mina instruktioner:
Vispa äggen fluffiga med elvisp i ca 10 minuter. Rör i yoghurt och rapsolja. Blanda salt, brödkummin, bakpulver, bovetemjöl, psyllium, mandelmjöl och kokosmjöl i en annan skål. Blanda i de torra ingredienserna. Låt svälla i 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma frallor av den kladdiga degen och lägg på plåten. Häll kallt vatten i en blomspruta. Spruta vatten på dem. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Öppna ugnsluckan, dra ut plåten och spruta med vatten. Grädda i 15-16 minuter till. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera rumstempererat.
Förvaring: Lägg på tallrik, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar