tisdag 20 mars 2018

Mixed spice-knäckebröd

Om du ser titeln och tänker ”va fan e mixed spice?”, så oroa dig inte. Mixed spice är en vanlig brittisk kryddblandning och liknar mycket pepparkakskrydda. 

Recept på Mixed spice är nummer 4 i inlägget 10 Kryddblandningar


Mixed spice-knäckebröd
(Jag fick 18 9 cm i dm runda knäckebröd)

Ingredienser:
4 msk ICA Sötströ
1 dl Kung Markatta Chiafrön
2 dl Risenta Bovetemjöl
2 msk Risenta Kokosmjöl
3 msk rapsolja
3 dl kokhett vatten

Instruktioner:
Häll vatten i en tekokare och låt koka. Blanda sötströ, mixed spice, chiafrön, bovetemjöl och kokosmjöl i en skål. Häll i rapsolja och blanda. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt svalna i 10 minuter. Forma degen till 2 diskar och klä dem med plastfolie. Ställ i kylen i minst 30 minuter. Lägg bakplåtspapper på 2 bakplåtar. Ta ut 1 disk och platta ut lite deg i taget på bakplåten. Skär ut runda knäckebröd med runda utstickare. Flytta på degen när du skurit ut knäckebröd. Sätt ugnen på 150 grader. Nagga med en kruskavel, gaffel eller biffklubba (min används endast i bakning). Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter. Upprepa med andra plåten. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan. Sätt ugnen på 100 grader. Torka mitt i ugnen i 4 timmar. Upprepa med andra plåten. Låt svalna helt, minst 1 timme. Servera rumstempererat.

Förvaring: Lägg i täta plastpåsar och förvara i rumstemperatur.


Tschüss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar