Pasta al Limone
(Jag fick 1 portion)
Ingredienser:
Originalt:
400-500 gram spaghetti, linguine, eller till exempel fusilli
2 matskedar salt
1 citron (riv skalet av hela citronen och pressa ur saften av halva)
30 gram smör (2 matskedar) 2 1/2 dl grädde nymalen svartpeppar 1/2 tsk salt 1 dl färsk riven parmesanost Mitt recept: 100 g Risenta Bönpasta Spaghetti Sås:
Olivolja 1 msk citronskal 2 1/2 dl Valio Eila Laktosfri Matgrädde 10 % 2 msk citronsaft 50 g Zeta Parmigiano Reggiano
15 g rumsvarmt Valio Eila Laktosfritt Smör Garnering: Parmesanost Instruktioner: Tvätta citronen och riv citronskalet (bara det yttersta gula lagret). Dela sedan citronen mitt itu. Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt den på medelhög värme. Smält hälften av smöret i en stor stekpanna och lägg i det rivna citronskalet. Häll i grädden, salta, peppra och låt blandningen stå och bubbla i ungefär 5 minuter eller tills den tjocknat lite. Salta och lägg i pastan i pastavattnet. Koka tills pastan är al dente när du smakar av den, häll då av vattnet i ett durkslag. Lägg pastan i såsen. Blanda om. Lägg i resten av smöret, parmesanosten och saften från en halv citron. Rör om ordentligt. Mina instruktioner: Värm upp en djup stekpanna på låg värme. Häll i olivolja. Finriv skalet och låt det mjukna lite. Tillsätt matlagningsgrädde, citronsaft, salta och peppra. Höj värmen och låt bubbla i 5-6 minuter. Grovriv parmesanosten. Ta bort stekpannan från värmen. Tillsätt parmesan, smör och blanda. Jag gjorde pastan efteråt: häll mycket vatten i en stor kastrull, täck med lock och låt koka. Tillsätt pastan och koka i 2 minuter, för al dente-pasta. Häll ner pastan i durkslag. Lägg pastan på tallrik, häll över såsen och riv över ost. Servera varmt.
Förvaring: Täck med aluminiumfolie och förvara i kylen. Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar