Pannkakorna var så fluffiga och krämiga, för de har grekisk yoghurt i dem!
Originalt recept är från
(Jag fick 4 tjocka pannkakor)
Ingredienser:
Originalt:
- 1½ cups all purpose flour (or whole wheat flour)
- 2 teaspoons of baking powder
- 2 tablespoons sugar (optional, I like the extra touch of sweetness but they're healthier if you leave it out)
- ½ teaspoon salt
- 2 tablespoons oil
- 2 eggs
- 1 teaspoon vanilla (or ½ teaspoon almond extract)
- ¾ cup plain greek yogurt (or vanilla greek yogurt)
- ¾ cup milk (I used fat free half & half)
- topping suggestions: syrup, powdered sugar, honey, fruit, etc
Mitt recept:
2 ägg
1 1/2 dl sojamjölk
2 msk rapsolja
1 1/2 dl Milbona Greek Style Yogurt
2 dl Risenta Havremjöl
3 msk Risenta Bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk Hermesetas Stevia
1 msk Urtekram Vaniljpulver
1/2 tsk malen kanel
1 msk Finax Psyllium
Rapsolja
Rapsolja
Instruktioner:
- Preheat a pan or griddle to 325 (medium heat). Whisk together flour, baking powder, sugar, and salt. In another bowl, mix oil, eggs, vanilla, and greek yogurt.
- Add dry ingredients to wet ingredients and stir. Stir in milk until all ingredients are combined - don't over mix, there should still be a few lumps.
- Grease griddle and pour ¼ - ⅓ cup batter onto the griddle. Allow to cook for about 2 minutes or until edges begin to look "dry" and bubbles form in the batter. Use a thin spatula to flip the pancake over and allow to cook for a mother minute. Transfer to a platter and continue with remaining batter.
- Top pancakes with desired toppings such as syrup, powdered sugar, honey, and fruit.
Mina instruktioner:
Vispa ägg och sojamjölk med elvisp. Tillsätt rapsolja och grekisk yoghurt. Vispa tills smeten är slät. Häll havremjöl, bovetemjöl, bakpulver, stevia, vaniljpulver och kanel i en annan skål och blanda. Häll i de torra ingredienserna och vispa smeten slät. Tillsätt psyllium och vispa lätt smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter. Värm upp en spisplatta till högsta värme. Häll i flytande smör i en stekpanna. Häll i smet och stek varje pannkaka i 1-2 minuter på varje sida. Servera varmt.
Förvaring: Lägg på tallrikar, täck med aluminiumfolie och förvara i rumstemperatur.
Tschüss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar