Jäs i varmt rum
Jästsvamparna har det lättare att jäsa när degen är någonstans varmt. Tips från "Hela Sverige Bakar": Värm ugnen till 100 grader och låt degen jäsa täckt under ugnen.
Källa: Felicia Sjöberg
Välj rätt typ av mjöl Vet vilka glutenfria mjölsorter passar för vad.
Källa: Felicia Sjöberg
Mer information: http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/glutenfritt-har-ar-9-val-istallet-for-vetemjol/ https://nillaskitchen.com/lista-naturligt-glutenfria-mjolsorter/
Tillsätt konsistensgivare Min konsistensgivare "of choice" är fiberhusk, (malda psylliumfröskal). Andra är pofiber, (torkade potatisfiber), fibrex, (torkade sockerbetsfiber), xantangummi, (polysackarid).
Källa: https://nillaskitchen.com/?s=Fiberhusk+&submit=S%C3%B6k Låt svalna helt Låt glutenfria bakverk svalna helt innan du äter dem.
Källa: https://nillaskitchen.com/2013/09/09/de-basta-glutenfria-kanelbullarna-recept/
Smörja och bröa
Smörj en form och häll i lite mjöl. Skaka formen så att lite mjöl fastnar överallt.
Källa: Min mamma
Omvandla temperaturer i Fahrenheit till Celsius med
http://www.metric-conversions.org/temperature/fahrenheit-to-celsius.htm
Eller använd min omvandlingstabell!
Källa: Felicia Sjöberg
Tips för att kolla om avokadon är övermogen.
http://www.ellematovin.se/avokado-overmogen/
Jag använder dessa sidor när jag omvandlar mått. https://www.recepten.se/artiklar/maatt_enheter.html https://receptfavoriter.se/matartiklar/matt-och-vikt-pa-olika-livsmedel.html
Det är skillnad mellan majsmjöl, polenta och majsstärkelse!
Källa: https://cooking.stackexchange.com/questions/31974/what-is-the-difference-between-corn-flour-and-corn-meal
Källa: http://www.risenta.se/expeditioner/mjol/majs/
Källa: Felicia Sjöberg
Källa: http://www.scuf.se/fraga_dietisten/skiljer-sig-majsmjol-och-majzena/
Guide på hur jag delar en avokado!
Källa: Felicia Sjöberg
Jag ersätter alltid torrjäst med färsk jäst, eftersom jag är van vid att använda det när jag bakar.
Källa: http://www.aftonbladet.se/matvin/jon/article11761573.ab
Jag gillar vaniljsmaken och brukar ersätta vaniljsocker med 1/2 vaniljpulver. (1 msk vaniljsocker=1/2 msk vaniljpulver)
Källa: http://www.vsell.se/sv/portfolio-item/bourbon-vaniljpulver/
Risenta har många glutenfria mjöler! Köp på Willys, ICA, Coop, Hemköp eller beställ online.
Tchüss!
Toppenbra tips!
SvaraRadera