tisdag 31 oktober 2017

Bounty

Idag är det Halloween, eller Allahelgonaafton som det heter på svenska. Halloween går tillbaks till kelterna på de brittiska öarna på medeltiden. Det blev först populärt på 90-talet i Sverige och nu spenderas över en miljard kronor på det varje år! 

För att fira Halloween så köper man godis, som jag inte är ett stort fan av, men en godis-bar jag alltid älskat är Bounty. Istället för att köpa Bounty så kan man lätt göra sina egna! 

Originalt recept är frånBounty
(Jag fick 41 bitar)

Ingredienser:
Originalt: 
  • 50 g smör, smält
  • 3 dl kokos
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl vispgrädde
Garnering:
  • 100–150 g mörk choklad, smält
  • kokos
Mitt recept:
3 msk smält Kung Markatta Neutral Kokosolja
3 msk Valio Eila Laktosfri Vispgrädde 35 %
1 1/2 dl Funksjonell Mat Sukrin Melis
3 dl kokos 
1/2 tsk Utrekram Vaniljpulver 

Garnering:
150 g Fazer Mörk Choklad 70 %

Instruktioner:
1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde. Ställ smeten i kylen i en stund.
2. Rulla smeten till fingertjocka längder och lägg dem på en skärbräda. Skär dem i 2–3 cm bitar. Ställ kokosbitarna i frysen i ca 30 min.
3. Pensla eller doppa kokosbitarna i smält, mörk choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper, strö över kokosflingor. Låt dem stelna i kylen.

Mina instruktioner:
Smält choklad över vattenbad: Häll vatten i en kastrull och låt sjuda. Bryt chokladen i bitar och lägg i en porslinskål. Ställ skålen över kastrullen och låt smälta. 
Smält kokosoljan och blanda med vispgrädde, sukrin melis, kokos och vaniljpulver. Forma till bollar, platta till dem och pensla på smält choklad. Lägg bitarna på en tallrik, täck med aluminiumfolie och ställ i kylen i minst 3 timmar. Servera kallt.

Förvaring: Förvara i kylen.


Tschüss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar